Home

¿Cómo tramitar un unicornio? Aquest era el suggerent títol de les jornades de gestió cultural que es va celebrar els dies 6 i 7 d’abril a Harinera.ZGZ, en les quals varem participar una representació de Lluèrnia.

Les jornades van reunir polítics i tècnics de cultura de diversos ajuntaments, amb representants de projectes culturals, la majoria sorgits de la iniciativa comunitària, per tal de buscar el millor encaix d’aquestes iniciatives en la legislació i la pràctica administrativa dels municipis.

Jaron Rowan, investigador i agitador cultural, professor a BAU, Centre Universitari de Disseny de Barcelona i també ponent en aquestes jornades, defineix els unicorns culturals com les noves pràctiques, paradigmes, espais i xarxes que van més enllà d’allò probable i possible i que es mouen en el marc d’allò que és desitjable i extraordinari. Tanmateix, aquestes noves pràctiques i projectes, tenen una dificultat evident en la seva interlocució amb les institucions públiques, les quals no poden ignorar-les i a les que han de donar resposta.

Van ser dos dies d’intens treball, de coneixement de projectes realment extraordinaris i de reconeixement d’una innegable voluntat per part dels tècnics de cultura dels ajuntaments i d’altres administracions públiques, d’apropar-se a aquestes noves realitats i donar-los respostes útils. Tot plegat es concretarà en la redacció d’un document marc pels serveis jurídics, gestors públics i polítics que pugui donar pautes per a les relacions entre l’administració pública i els unicorns.

Adjuntem algunes imatges de les jornades, totes elles del fotògraf Nacho Bueno Gil, en les que també varem poder constatar i explicar que, en contrast amb la majoria d’unicorns nascuts i creats en entorns urbans, Lluèrnia és un unicorn rural, o si voleu de pagès o potser salvatge, que campa feliç pels volcans d’Olot.

Foto Nacho Bueno Gil

Foto Nacho Bueno Gil

Foto Nacho Bueno Gil

Foto Nacho Bueno Gil

Foto Nacho Bueno Gil

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s